ក-គ្រឿង​ផ្សំ​
អណ្តាត​​ជ្រូក​ ធំ​​ល្មម​ 2​ ខ្ទឹម​បារាំង​​ហាន់​​ដូ​ច​​ចំណិត​​ស្លា​ ជីរ​​ក្រអូប​ ជីរ​សាំង​ក្រហ៊ុំ ​។
គ្រឿង​ផ្សំ​​សម្រាប់​​ទឹក​​ជ្រ​​លោះ​ (Sauce)​
ទឹក​ត្រី​​ឆ្ងាញ់​ 3​ស្លាប​ព្រា​​សម្លរ​ ស្ក​រ​ពី​រ​ស្លាប​ព្រា​​សម្លរ ​ទឹក​ក្រូច​​ឆ្មារ​ 2​ស្លាប​ព្រា​​សម្លរ​ ខ្ទឹម​ស​​ពីរ​​កំពឹស​​ចិញ្ច្រាំ​​ឱ្យ​​ម៉ត់​​ម្ទេស​ខ្មាំង​ 1​គ្រាប់​​ចិញ្ច្រាំ​​ឱ្យ​​ម៉ត់​ ។



ខ-របៀប​​ធ្វើ​
អណ្តាត​​ជ្រូក​​លាង​​ឱ្យ​​ស្អាត​​ស្រុះ​ទឹក​ក្តៅ​​និង​​ទឹក​ខ្មេះ​​ប្រមាណ​ 2​នាទី​​ស្រង់​​ចេញ​​កោស​​ស្រទាប់​​ស​អន្ធិល​ៗ​ឱ្យ​​ស្អាត ​។ ដាក់​ ចូល​​​ឆ្នាំង​​ស្ងោរ​​និង​​អំបិល​​មួយ​​ជិប​​ប្រមាណ​ 20​នាទី​ ។
ពេល​​ឆ្អឹង​​ស្រង់​​ឡើង​​ដាក់​​ត្រាំ​​ក្នុង​​ទឹក​​ត្រជាក់​​ស្អាត​​ឱ្យ​​ស្រួយ​ ត​​មក​​ហាន់​ចំ​ណិត​ៗ​ល្មម​មាត់​ ។
ដាក់​​អណ្តាត​​ហាន់​រួច​​ចូល​​លាយ​​និង​​ជីរ​​គ្រប់​មុខ​ ខ្ទឹម​បារាំង​ ហើយ​​ស្រូប​ទឹក​​ជ្រ​​លោះ​​ពី​លើ​ ភ្លក្ស​​ឱ្យ​​ល្មម​មាត់ ​។
អាច​​ថែម​​អំបិល​ ក្រូច​ឆ្មារ ​ម្ទេស​ ឬ​ ស្ករ ​ទៅ​តាម​​ចំ​ណូល​ចិត្ត​​នៃ​​សមាជិក​គ្រួសារ​​អ្នក ​។

0 comments:

Post a Comment

 
Top