គ្រឿងផ្សំ៖
សណ្តែកបាយ ២៥០ក្រាម
ស្ករស ២០០ក្រាម (បើមិនចូលចិត្តផ្អែម បន្ថយស្ករបន្តិចក៏បាន)
ខ្ទិះដូង
អំបិល១ចឹប
ពងទា ឫពងមាន់ ៨ គោះយកតែពងក្រហម
របៀបធ្វើ៖
យកសណ្តែកបាយត្រាំទឹកប្រហែលជា៣ម៉ោង
លាងសណ្តែកបាយអោយស្អាត ដាក់ទឹកខ្ទិះដូងចូល (កំពស់២សង់ទីម៉ែត្រពីសណ្តែកបាយ)
រួចដាំបាយសណ្តែកកុំអោយជ្រាយ
ទុកអោយត្រជាក់ លុញអោយតូចៗប៉ុនគ្រាប់ខ្នុរ
ដាំទឹកស្ករអោយឡើងជើងអង្រង (ដាក់ស្ករអោយរាងច្រើនបន្តិច) រួចបន្ថយភ្លើងចង្ក្រានកុំអោយក្តៅខ្លាំងពេក
យកសណ្តែកដែលលុញហើយ ជ្រលក់ពងមាន់រួចបង់ចូលក្នុងទឹកស្ករទុកអោយឆ្អិនរួចស្រង់ចេញដាក់ចានទុកជាការស្រេច៕
0 comments:
Post a Comment