បើ​យើង​និយាយ​អំពី​គាវ​សាច់​ជ្រូក វាពិត​ជា​មាន​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់ ប៉ុន្តែ​ទន្ទឹម​នឹង​នោះ​វា​ក៏ពិបាក​ធ្វើ​ដែរ ហើយ​ដើម្បី​ដោះ​ស្រាយ​បញ្ហានេះ​សូម​សាក​ល្បង​តាម​វិធី​ដូច​ខាង​ក្រោមៈ
គ្រឿង​ផ្សំ៖
១.សាច់​ជ្រូក​ស្មារ​មុខ​៣ខាំ​ចិញ្រ្ចាំ​អោយ​ម៉ដ្ឋ ២.ម្សៅ​ស៊ុប១​ស្លាប​ព្រា​កន្លះ ៣.ម្សៅ​ពោត​ខ្នរ១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​ពេញ ៤.ខ្ទឹម​ស​ចិញ្ច្រាំ​១ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ ៥.ស្ករ​ស១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ ៦.ម្រេច​កន្លះ​ស្លាប​ព្រា​កា​ហ្វេ ៧.ម្សៅ​សំបក​គាវ២៤​សន្លឹក​។
វិធី​ចំអិនៈ
 ចញ្រ្ចាំ​សាច់​ជ្រូក​អោយ​ម៉ដ្ឋ​រួច​ដាក់​ម្សៅ​ស៊ុប​មួយ​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​កន្លះ ម្សៅ​ពោត​ខ្នរ១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​ពេញ ខ្ទឹម​ស​មួយ​ស្លាប​ព្រា​ដើម្បី​កាត់​ក្លិន​ឆ្អាប​ ម្រេច​កន្លះ​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​ ស្ករ​ស១ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​ពេញ ច្របល់​ចូល​គ្នា​អោយ​សព្វ​រួច​បោក​អោយ​ទាល់​តែ សាច់​ជ្រូក​ឡើង​ស្វិត។ ខ្ចប់​សាច់​ជ្រូក​នៅក្នុង​សំបក​គាវ​រួចដាក់​បំពង​ជា​ការ​ស្រេច៕

0 comments:

Post a Comment

 
Top