ស្រយ៉ជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើស្រយ៉ដែល ជនជាតិខ្មែរ
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើស្រយ៉ដែល ជនជាតិខ្មែរ
ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?
គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖
o សំបកស្រយ៉រ o សាច់ជ្រូក
o ប៉ិកគួក o ត្រាវ
o ការ៉ត់ o អំបិល
o ទឹកត្រី o ស្ករស
o ពងទា o ប្រេងសណ្តែក
ចំពោះរបៀបធ្វើ៖
ដំបូង យកសាច់ជ្រូកចិញ្ចាំមអោយម៉តល្អ។ បន្ទាម់មក យកប៉ិកគួក ត្រាវ ការ៉ត់ ចិតជាដុំតូចៗរួចហើយយកសាច់ជ្រូកមកចិញ្ចាំមជាមួយ
ប៉ិកគួក ត្រាវ ការ៉ត់ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ដាក់លាយជាមួយគ្នាអោយសព្វ( កុំអោយប្រៃពេក)យកទៅរមូលជាមួយសំបកស្រយ៉រ។ ពងទាវាយ
អោយសព្វល្អ ទុកលាបលើសំបកស្រយ៉រ ដើម្បីអោយជាប់ល្អ។ ដាក់ប្រេងសណ្តែកដាំអោយក្តៅសឹមបង់ ស្រយ៉តដែលរមួលចូលទុកអោយឆ្អិន ដួសដាក់ចានជាការស្រេច ៕
ប៉ិកគួក ត្រាវ ការ៉ត់ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ដាក់លាយជាមួយគ្នាអោយសព្វ( កុំអោយប្រៃពេក)យកទៅរមូលជាមួយសំបកស្រយ៉រ។ ពងទាវាយ
អោយសព្វល្អ ទុកលាបលើសំបកស្រយ៉រ ដើម្បីអោយជាប់ល្អ។ ដាក់ប្រេងសណ្តែកដាំអោយក្តៅសឹមបង់ ស្រយ៉តដែលរមួលចូលទុកអោយឆ្អិន ដួសដាក់ចានជាការស្រេច ៕
0 comments:
Post a Comment