ក​កាពិ​គឺ​ត្រូវ​បាន​ធ្វើ​​ជា​មួយ​អំបិល ​និង ​កាពិ​។ ​កាពិ​មាន​រស​ជាតិ​បួន​ស្មើ​គ្នា​គឺ ​ប្រៃ ​ផ្អែម​ ជូរ​ និង ​ហឺរ​។ ​កាពិ​គឺ​ជា​ផ្នែក​មួយ​ដ៏​សំខាន់​សំរាប់​ម្ហូប​មួយ​ចាន​នេះ​ហើយ​វា​គឺ​ត្រូវ​បាន​យក​មក ​​អម​ជា​មួយ​បន្លែ​ស្រស់​និង​ឆ្អិន​ ត្រី​ផ្លា​ធូ ​និង​ពង​ទា​ចៀន​ស្អំ​។​
វា​ប្រហែល​ជា​ត្រូវ​បាន​គេ​ស្គាល់​ច្រើន​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​ថៃ ​និង​បន្ទាប់​ខ្ញុំ​បរិភោគ​ម្ហូប​នៅ​ក្នុង​​ទី​ក្រុង​បាង​កក​​នេះ​ខ្ញុំ​ក៏​បាន​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​វា​។ ​បើ​ទោះ​បី​ជា ​ខ្ញុំប្រៀបបានដូចជាដុតមាត់ខ្ញុំជាមួយរសជាតិហឺរខ្លាំង(វិធីដែលជនជាតិថៃបរិភោគ)ពេញនៅក្នុងមាត់ជាច្រើនដងក៏ដោយ ក៏ប៉ុន្តែរសជាតិវា​បាន​ជំរុញ​ខ្ញុំ​ឱ្យ​ព្យា​យាម​ញ៉ាំ​ម្ហូប​នេះ​ខ្លួន​ខ្ញុំ​ផ្ទាល់​។​
ខ្ញុំ​បាន​ព្យា​យាម​ធ្វើ​ម្ហូប​នេះ​ច្រើន​ដង​ទៅ​ហើយ​ប៉ុន្តែ​នៅ​តែ​មិន​អាច​ទទួល​បាន​នូវ​រសជាតិ​ដែល​ឆ្ងាញ់​ដូច​ដែល​ ខ្ញុំ​បាន​ភ្លក់​ជា​លើក​ដំបូង​នៅ​ក្នុង​ភោជនីយ៍ដ្ឋាន​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​ថៃ​(​ឈ្មោះ​ថា ​Baan Khun Mei)​ឡើយ​។ ​មក​ដល់​ឥឡូវ​នៅ​តែ​ដដែល​។​​
នេះ​គឺ​ជា​កំ​ណែរ​បស់​ខ្ញុំ​ដែល​ខ្ញុំ​ចូល​ចិត្ត​ជាង​គេ​នៅ​ពេល​​នេះ​ ​ប៉ុន្តែ​​ការ​​ធ្វើ​​បុកកាពិ​​ត្រូវ​​បាន​​ធ្វើ​​ជា​​ដំណាក់​​ៗ​​។​​
គ្រឿង​ផ្សំ​៖​
  • កាពិ​១​ស្លាប​ព្រា​បាយ​
  • ម្ទេស​ ​៨​ទៅ ​១០​ផ្លែ​
  • ជី​ឆាយ​៣ ​៤​សន្លឹក​
  • ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ ​១​ស្លាប​ព្រា​បាយ​កន្លះ​
  • ស្ករ​ត្នោត​១​ស្លាប​ព្រាបាយ​
  • ទឹក​ត្រី​មួយ​ស្លាប​ព្រាបាយ​
  • ខ្ទឹម​ស​៥​កម្ពឹស ​បក​សម្បក​ចេញ​
  • ខ្ទឹម​ក្រហម​២​មើម ​បក​សម្បក​ចេញ​
  • ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ​កន្លះ​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​ដើម្បី​បង្កើនរ​សជាតិ​
  • ទឹក​ក្តៅ​២​ស្លាប​ព្រា​បាយ​
ចាន​បន្លែ​
  • ត្រកួន ​និង​ត្រប់​ស្រួយ​ រឺ​ក៏​បន្លែ​ណា​ដែល​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​
  • ត្រី​​ផ្លា​ធូស្រស់ ​ឬ​ ​ចំ​ហុយ ​២​ក្បាល
  • ពងទា​ចៀន​ស្អំ​
របៀប​ធ្វើ៖​
  • បុក ​ខ្ទឹម​ស ​ខ្ទឹម​ក្រហម ​ជី​ឆាយ ​និង​កាពិ​អោយ​ម៉ត់​ចូល​គ្នា​
  • ដាក់​ម្ទេស ​ស្ករ​ត្នោត ​ម្សៅ​ស៊ុប​ខ្នរ ​និង ​ត្រប់​ស្រួយ ​ហើយ​បុក​វា​ស្រាល​ៗមុ​ន​ពេល​ដួស​ដាក់​ចាន​
  • បន្ថែម​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ ​ទឹក​ត្រី ​ទឹក​ក្តៅ​ឧណ្ឌ​ៗ ​ហើយ​កូរ​អោយ​សព្វ​
  • លៀង​ត្រី​ហើយ​ទុក​​អោយ​ស្រក់​ទឹក​ចេញ​អស់​។​ លាយជា​មួយ​ម្សៅ​បំពង ​រួច​យក​មក​ដាក់​សង​ខាង​ប្រសិន​បើ​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​ញ៉ាំ​ស្រួយ​ៗ​។​
  • ដាក់​ប្រេង​ឆា ​២​ស្លាប​ព្រា​បាយ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ខ្ទះ​ ហើយ​ចៀន​ត្រី​រហូត​ដល់​វា​ឡើង​ពណ៌លឿងទុំ ​រួច​ហើយ​ពន្លត់​ភ្លើង​។​
  • រៀប​ចំ​ពងទា​ចៀន​ស្អំ​តាម​លំ​នាំ​មុន-> http://fnb.khmer79.com/archives/913
  • នៅ​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដាក់​ទឹក​ចូល​ហើយ​ដាំ​អោយ​ពុះ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​អំបិល​មួយ​ចិប​(ចុង​ម្រាម​ដៃ)​ហើយ​នឹង​ប្រេង​ឆា ​២ ​៣ ​ដំណក់​។
  • ដាក់​បន្លែ​ចូល​ទុក​ចោល​២​ ៣ ​វិ​នាទី​មុន​ពេល​យក​ចេញ​និង​ទុកអោយស្ងួត​ទឹក​​។ ​ដាក់​ទឹក​​ធម្មតា​ចូល​ហើយ​​ទុក​អោយ​ស្ងួត​ម្តង​ទៀត​។​
  • រៀបចំបន្លែទាំងអស់ ត្រីចៀន និងពងទាចៀនស្អំ ទៅក្នុងចានបន្លែ​និងដាក់ចានកាពិនៅចំហៀង ហើយញ៉ាំជាមួយបាយ។ ម្ហូប​មួយ​ចាន​នេះ​ជា​ធម្មតា​ត្រូវ​បាន​ញ៉ាំ​ដោយ​ផ្ទាប់​ជា​មួយ​បន្លែ ​ត្រី​ចៀន ​និង​ពងទា​ចៀន​​ស្អំ​​មុន​ពេល​ទទួល​ទាន​។​
  • ចំ​ណាំ​: ​អ្នក​ក៏​​អាច​​ប្រើ​ប​ន្លែ​​ផ្សេង​​ទៀត​​ដូច​ជា​​ពោត​ខ្ចី ​សណ្តែក​បារាំង ​ផ្កា​អង្គា​ដី ​ម្រះ.​. ។ល។​) សម្រាប់​ម្ហូប​នេះ​។ បន្លែ​អាច​ត្រូវ​បាន​បរិភោគ​ស្រស់​ រឺ ​ស្រុះ​ជា​មួយ​​ទឹក​​ក្តៅ​​។​
សូម​​​​អធ្យា​​​ស្រ័យ​​​បើ​​​មាន​​កំហុស​​ឆ្គង​​ពី​​ការ​​សរ​​សេរ​​ក៏​​ដូច​​ជា​​បក​​ប្រែ​​មា​ន​កង្វះ​​ខាត​​ពី​​​យើង​​ខ្ញុំ​​

1 comments:

  1. បុក​កាពិ​ - Khmer333 >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    បុក​កាពិ​ - Khmer333 >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    បុក​កាពិ​ - Khmer333 >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    ReplyDelete

 
Top